Fa'amolemole fa'amaonia lou matua.

O e 21 pe sili atu?

O oloa i luga ole upegatafa'ilagi atonu e iai nicotine, e mo na'o tagata matutua (21+).

Vaping Laws i le Lalolagi Atoa: Ose Ta'iala Atoa i Tulafono Fa'atonu E-Sikareti

Faatasi ai ma le si'itia o le ta'uta'ua o le vape o se mea e sili atu le saogalemu nai lo le ulaula masani, e taua le malamalama i tulafono ma tulafono faatonutonu e siosiomia ai sikaleti eletise i atunuu eseese.E tatau ona e iloa mea e te mafaia ma mea e le mafai ona e faia a'o e faimalaga.I totonu o lenei ta'iala atoatoa, o le a tatousu'esu'e tulafono vape i le lalolagi atoae fesoasoani ia te oe ia nofo malamalama ma usitaia pe a faʻaaoga sikaleti eletise.

pulega vape i le lalolagi

Amerika Tele

I le Iunaite Setete, o le Food and Drug Administration (FDA)fa'atulafonoina sikaleti eletise e avea ma oloa tapaa.Ua fa’atulafonoina e le Ofisa le la’ititi o le 21 tausaga mo le fa’atauina o sikaleti eletise ma ua fa’asa fo’i le sikaleti fa’avela e fa’aitiitia ai le fa’aaogaina e tupulaga talavou.E iai fo'i tapula'a a le FDA mo le fa'asalalauga ma le fa'alauiloaina o sikaleti eletise, fa'apea fo'i ma tapula'a i le aofa'i o le nicotine e mafai ona maua i totonu o oloa.

E le gata i lea, o le tele o setete ma taulaga i le Iunaite Setete ua latou faʻatonuina tulafono faʻaopoopo i luga o sikaleti eletise.Mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi setete ua faʻasaina le faʻaaogaina o sikaleti eletise i nofoaga faitele ma fale faigaluega.

Setete fa'atapula'aina nofoaga:Kalefonia, New Jersey, North Dakota, Iuta, Arkansas, Delaware, Hawaii, Ilinoi, Indiana

A'o isi ua fa'atulafonoina lafoga i luga o sikaleti fa'aeletise pei o lafoga o oloa tau tapaa.

Setete e iai lafoga mamafa:Kalefonia, Penisilevania, Karolaina i Matu, West Virginia, Kentucky, Minnesota, Connecticut, Rhode Island

E le gata i lea, o nisi ua faia tulafono e faʻasa ai le faʻatau atu o oloa vape faʻafefeteina, ma taʻua ai popolega i le apili o nei oloa i tamaiti laiti.

Setete o lo'o fa'asa ai le tofo:San Francisco, Kalefonia, Michigan, Niu Ioka, Rhode Island, Massachusetts, Oregon, Uosigitone, Montana

E taua le nofouta i tulafono patino i lau setete poʻo le taulaga, aua e mafai ona matua ese.Faamolemole ia matau o nei tulafono e mafai ona suia, ma o se manatu lelei le siakiina o pulega i le lotoifale mo faʻamatalaga sili ona lata mai i luga o lafoga vape i lou eria.

 

Malo tupu

I totonu o Peretania, o le vape ua talia lautele e avea o se mea e sili atu le saogalemu nai lo le ulaula ma ua faʻamalosia e le malo le faʻaaogaina o se meafaigaluega mo tagata ulaula e tuu ai.E leai ni tapula'a i le fa'atau atu, fa'asalalauga, po'o le fa'alauiloaina o sikaleti eletise.Ae ui i lea, e iai tapulaʻa ile aofaʻi ole nicotine e mafai ona iai ile e-liquids.

I le faaopoopo atu i tulafono faatonutonu i le tulaga faaleatunuu, o nisi o aai i Peretania ua faia ni tapulaa faaopoopo i luga o sikaleti eletise.E taua le matauina o le faʻaaogaina o sikaleti eletise e masani ona faʻatagaina i totonu o nofoaga faitele, e pei o faleaiga, pa, ma felauaiga lautele, ma o nisi o faʻalapotopotoga ma pisinisi ua filifili e faʻasa le sikaleti eletise i luga o latou fale.E taua le nofouta i tulafono fa'apitoa i lau 'a'ai, aua e mafai ona eseese.

 

Ausetalia

I Ausetalia, e le tusa ai ma le tulafono le fa'atauina atu o sikaleti eletise ma vai e iai le nicotine, se'i vaganā ai ni tulaga fa'apitoa e iai se talavai a le foma'i.E-sikaleti ma e-liquids e aunoa ma le nicotine e mafai ona faʻatau atu, ae o loʻo iai i lalo o faʻatapulaʻa faʻatapulaʻaina, e aofia ai faʻatapulaʻaina o faʻasalalauga ma afifiina.

I le tulaga o le fa'aogaina, e masani ona le fa'atagaina le sikaleti eletise i nofoaga faitele ma fale faigaluega, ma o nisi setete ma teritori ua fa'atinoina a latou lava fa'atapula'aina o le fa'aogaina o sikaleti eletise i nofoaga faitele.

I le tulaga o lafoga, e le o toe totogiina lafoga i Ausetalia i le taimi nei le sikaleti eletise, e ui e ono suia lea tulaga i le lumana’i ona o lo o faaauau pea ona silasila le malo i ni faiga fou e faatonutonu ai le sikaleti eletise.

I le faaiuga, ua faʻatinoina e Ausetalia le tele o faiga e faʻatonutonu ai le sikaleti eletise ma faʻatapulaʻaina lo latou faʻaaogaina, i se taumafaiga e faʻaitiitia le afaina e mafua mai i vaisu o le nicotine ma puipuia le soifua maloloina lautele.

 

Kanata

I Kanata, ua fa'asaina le fa'atauina atu o sikaleti fa'avela ma e iai fa'atapula'aina o fa'asalalauga ma fa'alauiloa.O loʻo mafaufau foʻi le ofisa faʻatonutonu a le atunuʻu, Health Canada, e faʻatino nisi tulafono faʻatonutonu i luga ole sikaleti eletise.

I le faaopoopo atu i tulafono faatonutonu i le tulaga faaleatunuu, o nisi o itumalo i Kanata ua latou faia ni tapulaa faaopoopo i luga o sikaleti eletise.Mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi itumalo ua faʻasaina le faʻaaogaina o sikaleti eletise i nofoaga faitele, e pei o fale faigaluega ma luga o felauaiga lautele.O lenei tulafono e sili ona taua le matauina i Ontario.

 

Europa

I totonu o Europa, o loʻo i ai tulafono faʻatonutonu eseese i totonu o atunuʻu eseese.I le Iuni a Europa, e iaitulafono fa'atulagaina e fa'atonutonu ai le gaosiga, fa'aaliga, ma le fa'atau atu o sikaleti eletise, ae o atunuu taʻitasi e iai le tomai e faʻatino ai tulafono faʻaopoopo pe a latou filifilia.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi o atunuʻu i Europa ua faʻasaina le faʻatau atu o sikaleti eletise, pei o Siamani, ae o isi ua faʻatapulaʻaina le faʻasalalauga ma le faʻalauiloaina o sikaleti eletise.O nisi o atunuʻu ua faʻatulafonoina faʻatapulaʻaina le faʻaogaina o sikaleti eletise i nofoaga faitele, pei o Farani.

 

Asia

O tulafono ma tulafono faatonutonu e siosiomia ai sikaleti eletise i Asia e mafai ona matua eseese mai lea atunuu i lea atunuu.I nisi o atunuu, e pei o Iapani ma Korea i Saute, o le faʻaaogaina o sikaleti eletise e matua faʻatapulaʻaina, ae o isi, e pei o Malaysia ma Taialani, o tulafono faatonutonu e sili atu ona faʻamalieina.

Ole tulafono ole vape i Iapani e matua faʻatusatusa i isi atunuʻu.E le fa'atagaina le fa'aogaina o sikaleti eletise i totonu o nofoaga faitele, e aofia ai fale'aiga, fale'aiga, ma fale ofisa.E le gata i lea, e le fa'atagaina le fa'atauina atu o sikaleti eletise i tamaiti laiti, ma fa'asaina le fa'atau atu o nicotine-contains e-liquids.

A o vaavaai atu i se isi malo malosi i Asia, Saina, ua tuuina atu e le atunuu sefa'asa o le tofoma siitia le lafoga mo le gaosiga o oloa vape i le 2022. O le faapalepale vape i Asia e matua malolo lava i atunuu i Sautesasae o Asia, ma avea ai le nofoaga o se maketi sili mo vaping ma se nofoaga e sili ona lelei turisi mo vapers.

 

Sasa'e Tutotonu

I totonu o United Arab Emirates ma Saudi Arabia, ua faʻasa le sikaleti eletise ma o le umia ma le faʻaaogaina o sikaleti eletise e mafai ona iʻu ai i faasalaga mamafa, e aofia ai ma le falepuipui.

I isi atunuu, e pei o Isaraelu, e-sikareti e talia lautele ma faʻaaogaina e avea o se mea e sili atu le saogalemu nai lo le ulaula masani.I totonu o nei atunuʻu, e itiiti ni faʻatapulaʻaina o le faʻaogaina ma le faʻatau atu o sikaleti eletise, ae atonu e iai faʻatapulaʻa i le faʻasalalauga ma le faʻalauiloaina o oloa.

 

Amerika Latina

I nisi o atunuu, e pei o Pasila ma Mekisiko, o le faʻaaogaina o sikaleti eletise e matua le faʻatapulaʻaina, ae o isi, e pei o Atenitina ma Kolomupia, o tulafono faatonutonu e sili atu ona mamafa.

I Pasila, o le faʻaaogaina o sikaleti eletise e faʻatagaina, ae o loʻo i ai talanoaga e uiga i le faʻatinoina o tapulaʻa i luga o latou faʻaogaina i nofoaga faitele.

I Mekisiko, o le faʻaaogaina o sikaleti eletise e faʻatulafonoina, ae o loʻo i ai talanoaga e uiga i le faʻatinoina o tapulaʻa i le faʻatau atu o le e-liquid o loʻo i ai le nicotine.

I Atenitina, o le fa'aogaina o sikaleti eletise e fa'asaina i totonu o nofoaga faitele, ma fa'atulafonoina le fa'atauina atu o le e-liquid o lo'o iai le nicotine.

I Kolomupia, o le fa'atau atu ma le fa'aogaina o sikaleti eletise o lo'o fa'agata i le taimi nei, ma e le mafai ona fa'atau atu vai e iai nicotine.

 

I le aotelega,o tulafono ma tulafono faatonutonu e siosiomia ai sikaleti eletisee mafai ona eseese tele mai lea atunu'u i lea atunu'u, e taua ai le nofo fa'ailoa ma nofouta i tulafono fa'apitoa i lou nofoaga.Pe o oe o se tagata nofomau poʻo se tagata faimalaga, o se manatu lelei i taimi uma le siaki ma pulega faʻalotoifale mo faʻamatalaga sili ona lata mai.E ala i le nofo silafia ma mulimulita'i tulafono fa'alotoifale, e mafai ona e fiafia i fa'amanuiaga ole vape a'o fa'amautinoa lou saogalemu ma le usita'ia o le tulafono.

E taua le nofouta i tulafono patino i le atunuʻu o loʻo e nofo ai pe fuafua e te malaga i ai, aua e mafai ona matua ese.O le nofo fa'amatalaga ma fa'afou i tulafono fou o vape e mafai ona fesoasoani e fa'amautinoa o lo'o e fa'aogaina ma le saogalemu le sikaleti fa'akomepiuta ma ia tausisia tulafono fa'alotoifale.


Taimi meli: Feb-11-2023